Veel gestelde vragen over inloggen met een authenticator

Volgen

Opmerkingen

1 opmerking

 • Patrick Blomer

  Google Authenticator voor Android

  Heb je een nieuwe Android telefoon en had je een oude Android telefoon en maak je gebruik van Google Authenticator, dan is het in de nieuwste versie mogelijk om tweestapsverificatie-codes over te zetten naar een ander toestel. Dit is hoe het werkt.

  Google Authenticator accounts overzetten: zo doe je dat

  De Google Authenticator-app krijgt een functie waar veel gebruikers op hebben gewacht: de optie om tweestapsverificatie-codes over te zetten naar een ander apparaat. Dat is handig, want hierdoor hoef je niet al je accounts opnieuw te koppelen als je bijvoorbeeld een nieuwe smartphone hebt.

  Met tweestapsverificatie leg je een extra beveiligingslaag over je accounts, omdat je bij het inloggen naast het invoeren van een wachtwoord ook een code nodig hebt.

  Voortaan kun je al je accounts overzetten door simpelweg met je nieuwe telefoon een qr-code te scannen, die op het scherm van je oude toestel verschijnt. Hieronder lees je hoe het werkt.

  1. Open de vernieuwde Google Authenticator-app tik op ‘Aan de slag’;
  2. Kies linksonder voor ‘Bestaande accounts importeren’;
  3. Pak je oude Android-telefoon erbij en open daar de Google Authenticator-app, en tik op de drie puntjes rechtsboven;
  4. Kies hier ‘Accounts overzetten’ en dan ‘Accounts exporteren’. Selecteer dan de accounts die je wil overhevelen naar je nieuwe apparaat;
  5. Tik op ‘Volgende’ en scan dan met je nieuwe smartphone de qr-code die op het scherm van je oude toestel verschijnt;
  6. Dat was het! Nu zijn al je accounts geïmporteerd en kun je Google Authenticator simpel en snel gebruiken voor tweestapsverificatie.
  0
  Acties voor opmerkingen Permalink

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.