Versie 4.3.152 en 4.4.152

Volgen

Opmerkingen

2 opmerkingen

 • Patrick Blomer

  Ad eerste bullit:
  Onze ervaring is dat je dit niet voorkomt door de cliëntgebruiker zelf die keuze te laten maken. Wij vullen voor-in in het SBR/XBRL-bericht dat de jaarrekenig is vastgesteld en op welke datum dat is. Net zoals we ook de notulen van de AvA opstellen en daarin dit opnemen en een datum invullen van die vergadering.
  Ons inziens is het dus een (slechte) kleine wijziging met een enorme impact.
  Default zou bij voorkeur "Ja" ingegeven kunnen worden, waarbij de cliëntgebruiker een (voorgestelde) datum waarop de jaarrekening is vastgesteld zelf moet invullen. Dan wordt de cliëntgebruiker ook gedwongen na te denken over de keuze, maar voorkom je dat de makkelijkste weg (niet vastgesteld is een veld/stap minder gekozen wordt.

  In relatie hiermee, de cliëntgebruiker zelf keuzes laten maken i.p.v. deze voor-invullen en ze hierin begeleiden, zien we dat cliëntgebruikers in de (nieuwe) kredietrapportage voor een verkeerde uitvragende bank kiezen. Bijvoorbeeld omdat ze ook met meerdere banken zaken doen.

  0
  Acties voor opmerkingen Permalink
 • Hugo Jansen

  Bedankt voor de feedback en excuses voor de verwarring. De omschrijving van de wijziging met betrekking tot de datum van vaststelling was helaas niet duidelijk genoeg. Als er een jaarrekening wordt geplaatst met een voorgestelde datum van vaststelling komt de keuze voor de cliëntgebruiker of de jaarrekening is vastgesteld standaard op ja te staan. De omschrijving van deze wijziging hebben we ook aangepast.

  0
  Acties voor opmerkingen Permalink

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.